E-Dönüşüm Hizmetleri

E-Defter Hizmeti

E-Defter Hizmeti e-Defter uygulaması 13/12/2011 tarih ve 28141 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Elektronik defter genel tebliği sıra no:1 ile yürürlüğe girmiştir;

http://www.edefter.gov.tr/ adresinde duyurulan format ve standartlara uygun elektronik dosya biçiminde hazırlanması, bastırılmaksızın kaydedilmesi, değişmezliğinin, bütünlüğünün ve kaynağının doğruluğunun garanti altına alınması ve ilgililer nezdinde ispat aracı olarak kullanılabilmesine imkan tanımayı hedefleyen hukuki ve teknik düzenlemeler bütünüdür.
img
0,85 ₺
1 Adet Kontör
Fiyat Kampanyası

24 +

İlde E-Dönüşüm Ana Bayimizle

25 +

Saha Personeliyle

1250

Aktif Müşterimizle Hizmetinizdeyiz.

E-Defter Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kimler E-Defter Kullanmalı?

Zorunluluk kapsamına giren defterler; Yevmiye defteri Büyük Defter (Defter-i Kebir)

İMZA BOX Portal İle İşlemleriniz Daha Kolay!
Yevmiye defter boyutunun sınırı aşmamasına bakılır, imzalanır, Yevmiye defterinin şema ve şematron kontrolü yapılır,Yevmiye defteri beratı oluşturulur ve imzalanır, Yevmiye defteri beratı şema şematron kontrolü yapılır, Yevmiye defteri beratı sıkıştırılır.Hatasız oluşan dosyalar GİB’in sitesine yüklenir.Eğer yukarıdaki sıralamada herhangi bir hata oluşur ise, e-defter hazırlanamaz.
Mükellefleri Kimlerdir?
Aşağıda sayılan mükelleflerin e-Defter uygulamasına dâhil olmaları zorunludur.
1- e-Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu bulunan mükellefler.
2- Türk Ticaret Kanununun 397nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca bağımsız denetime tabi olan şirketler.
Geçiş Süreci !
e-Defter uygulamasına dâhil olma zorunluluğu bulunan mükelleflerden;

1- e-Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu bulunan mükellefler, e-Fatura uygulamasına geçiş süresi içinde (e-Fatura uygulamasına yıl içinde zorunlu olarak geçen mükellefler bakımından izleyen yılın başından itibaren),
2- Bu Tebliğ yayım tarihi itibarıyla Türk Ticaret Kanununun 397nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca bağımsız denetime tabi olan şirketler 1/1/2020 tarihinden itibaren, 2020 ve müteakip yıllarda bağımsız denetime tabi olma şartlarını sağlayan mükellefler ise şartların sağlandığı yılı takip eden yılın başından itibaren,
e-Defter uygulamasına geçmek ve edefter.gov.tr adresinde format ve standardı belirlenen defterleri e-Defter olarak tutmak zorundadırlar. Uygulamayı Kimler Kullanabilir?
Defterlerini elektronik ortamda “oluşturmak, kaydetmek, muhafaza ve ibraz etmek” isteyen gerçek kişi olan mükelleflerin, nitelikli elektronik sertifikaya sahip olmaları gerekmektedir.
Tüzel kişi olan mükelleflerin ise, Mali Mühür kullanmaları lazımdır.
Uygulama Kullanımı Kimler İçin Zorunludur?
Petrol Piyasası Kanunu bünyesinde, madeni yağ lisansına sahip olanlar ile bunlardan mal alan mükelleflerden, 2011 sonu itibariyle asgari 25 milyon TL brüt satış hasılatına sahip olanlar ve Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden, 2011 sonu itibariyle asgari 10 milyon TL brüt satış hasılatı bulunanlar, e-Defter zorunluluk kapsamına giren mükellefler arasında yer almaktadır.
E-Defter Hakkındaki Genel Sorular?
e-Defter uygulamasının teknik mimarisi, yevmiye defteri ve büyük defter, XBRL GL e-defter format ve standartlarına göre hazırlanmaktadır.Bu standartlar, defter kayıtlarının içeriği ve standartlarını oluşturmaktadır. Söz konusu elektronik ortam olunca e defter ile birlikte elektronik fatura da önemli bir hal alıyor.Bu standartlara uygun olarak oluşturulan dosyaların, mali mühür ile mühürlenmesi ya da güvenli elektronik imza ile imzalanması ve e-Defter uygulaması aracılığı ile beratının alınması zaruridir.e-Defter beratı, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen standartlara uygun bilgileri içermektedir ve GİB Mali Mührü ile onaylanmış elektronik dosya anlamına gelecektir.
Başvuru Nasıl Yapılır?
e-Defter uygulamasına, sadece elektronik ortamda başvuru yapılabilmektedir. Tüzel kişi olan mükellefler www.edefter.gov.tr/ adresindeki başvuru formu ve taahhütnamesini doldurarak, başvuruyu yapan kuruma ait mali mühürleri ile onaylamaları gerekmektedir.

Gerçek kişi olan mükellefler ise www.edefter.gov.tr adresindeki başvuru formu ve taahhütnamesini doldurarak, kendilerine ait Mali Mühür veya Nitelikli Elektronik İmza ile onaylamaları gerekmektedir.Defterlerini elektronik ortamda oluşturmak, kaydetmek, muhafaza ve ibraz etmek isteyen gerçek ve tüzel kişi mükellefleri, e-Defter tutulması, kaydedilmesi, onaylanması, saklanması ve ibrazında kullanılacak Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’den uyumluluk onayı almış bir yazılım kullanmalıdır.Mali Mühür / Zaman Damgası Uyumluluk onayı almış yazılımın temini Mevcut ERP içinde bulunan alanların formatına göre güncellenmesi Mükellef bünyesinde saklanacaksa Türkiye’de arşivleme imkanı olması
Neden E-Defter?
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-Defter sisteminde bir sorun oluşması ve yasal sürenin sonunda yüklenmeye çalışılan beratların, GİB e-Defter uygulamasına yüklenememesi durumunda, bu beratlara mali mührünün yanı sıra zaman damgası eklenmesi lazımdır.
Bilindiği üzere “Zaman Damgası”, belli bir verinin, belirtilen bir tarihte var olduğunu kanıtlayan bir araç anlamına gelmektedir. GİB sisteminde oluşan sorun giderildiğinde, zaman damgalı saklanan berat, GİB e-defter uygulamasına yüklenmelidir ve GİB imzalı berat indirilmelidir.
Yasal sürelerde beratın oluşturulduğunun anlaşılması konusu gündeme geldiğinde, zaman damgalı berat, ispat aracı olarak kullanılmaktadır.
Sadece beratların, zaman damgalı olması yeterli olmaktadır. Elektronik defterlerin, zaman damgalı olma zorunluluğu bulunmuyor.
Nitekim, zaman damgası adet (kontör) bazındadır. Her bir berata konulan zaman damgası, bir kontör olarak adlandırılmaktadır.
Defterlere de, zaman damgası eklenmek zorunlu değildir. Ancak yine de kullanıcı tercihen eklemek isterse, burada zaman damgası sayfa sayısına göre değil, defter parçasının kendisine ekleniyor olmaktadır.
Dolayısıyla, her defter parçasına konulan zaman damgası, bir kontör olarak hesaptan düşmektedir. Bu arada, e-Defter Uygulaması ile muhasebe kayıt zamanına ilişkin bir değişiklik öngörülmemektedir.
Kayıtların öteden beri olduğu gibi, VUK’nda belirlenen süreler dahilinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Belirlenen süreler, beyanname ve ödeme sürelerini, herhangi bir şekilde etkilemeyecektir.Elektronik defterde, her yevmiye kaydında belge tipinin yer alması zorunda değildir ve hiçbir belgeye dayanmayan işlemler de mümkün olabilmektedir.SMM, kılavuzda sayılan belgeler arasında yer almadığı için belge türü olarak “other” ve belge açıklaması “serbest meslek makbuzu” olarak belgenin numarası ve tarihi de girilerek kaydedilmektedir.

e-Defter Hangi Yöntemlerle Tutulabilir?
e-Defter oluşturmak, kaydetmek, muhafaza ve ibraz etmek isteyen mükellefler, uyumluluk onayı almış ve/ya platform bağımsız “uyumlu yazılım” kullanmak zorunda olacaktır. e-Defter uygulaması kapsamında kullanıcıların, e-Defter ve beratlarını oluşturmada kullanacakları Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) onayı almış yazılımlara bilindiği üzere “uyumlu yazılım” denilmektedir. Kendi yazılımını geliştiren mükellefler, uyumluluk testlerini başarı ile tamamlamaları halinde, bu yazılım ile e-defter tutabilmektedir.
E-Defter için dosyalar, ilgili kılavuzlarda belirtilen standartlar ve formata uygun biçimde hazırlanmaktadır.
Hazırlanan dosya “defter” şema yapısında öngörülen alana yerleştirilmektedir. Oluşturulan “defter” dosyası, bu noktada mühürlenmekte veya imzalanmaktadır.
Mühürlenen ya da imzalanan “defter” dosyasının belli bilgileri alınarak “berat” dosyası oluşturulmaktadır. Özetle, Berat Dosyası, mühürlenmekte veya imzalanmaktadır. Mühürlü ya da imzalı berat dosyası hazırdır. Ardından, Berat dosyası, GİB mali mührü ile de mühürlenerek indirilecek biçimde defter sahibinin erişimine açılmaktadır.

İMZA POS E-Tahsilat Sistemine Detaylı Bakış

Üye İş Yeri
“Mevcut olan teknolojide, en güvenilir ödeme alma yöntemleri E-tahsilat sistemidir. Kullanaıcılar da bunun farkında olarak artık klasik alışveriş sisteminden, elektronik alışverişe doğru yönelmeye başlıyor.”
E-tahsilat Avantajları Nelerdir?
“Kredi kartlarından ister tek çekim ister taksitli çekim yapılabiliyor. Yine periyodik ve diğer çekim türleri de ayrıcalık olarak sunuluyor.” E-tahsilat sistemini kullanan firmalar aşağıda yer alan avantajların tümüne sahip olabiliyor.

E-tahsilatta işlem başına ücretler yani bir diğer ismiyle komisyon oranları kesildikten imzapos’un çalışma modellerine göre 4’e ayrılır. Ertesi gün, Haftalık, 15 Günlük ve 30 Gün içerisinde hesabınıza aktarım sağlanır. Yani bu süreç en fazla 30 günle sınırlıdır.

“E-tahsilat ile alıcınızdan tahsil edebileceğiniz yöntemler şu şekilde sıralanabilir.”

E-tahsilat ile Türkiye’de yer alan tüm bankaların sanal posları web siteye entegre edilebilir.Alınan ödemeler, firmanızın sanal POS’unun bağlı bulunduğu hesaba aktarılıyor.imzapos’a Özel panel sayesinde bugüne kadar ne kadar ödeme alınmış, periyodik olarak alınan ödemeler ne kadar gibi tüm bilgilere erişim sağlanabiliyor.Aşırı zaman kayıpları bu sistemler sayesinde ortadan kalkıyor.
Kredi Kartı: 16 haneli kod, ad soyad ve diğer kredi kartı bilgileri girilerek alınır. İşlem banka tarafından onaylanır.
Banka Kartı: Tıpkı kredi kartı gibidir. Ancak bu banka hesabındaki parayı tahsil eder.
Havale: Alıcının sizin banka hesabına havale yöntemiyle ödeme yapması yöntemidir.
EFT: Havale yöntemi gibidir. Ancak EFT işleminde bankalar farklı olur.
Sanal Kredi Kartı: 16 haneli kodlardan oluşan sanal kredi kartları, E-tahsilat sisteminin vazgeçilmezleri arasındadır. Tek kullanımlık olduğundan, oldukça güvenli bir sistemdir.
E-tahsilatla E-Ticaret Nasıl Yapılır?
E-tahsilat, internet üzerinden ödeme alabilme yöntemlerinin tümüdür. Yani bir diğer ismiyle online ödeme biçiminin, E-ticaret veya kişisel siteye entegre edilerek, talep eden müşterilerden ödeme alma yöntemidir. Elektronik tahsilat yapabilme biçimidir. Yani kullanıcılardan dijital ortamda ödeme almaya olanak sağlayan, sistemler bütünüdür.
Mobil Ödeme ?
Telefon numarası aracılığıyla yapılan bu ödeme şekli, pek çok işletme tarafından tercih ediliyor.Avantajları:Pos cihazı kullanılmasına gerek kalmadan işlem yapmaya olanak tanır.Zamandan tasarruf yapılmasını sağlar.Güvenli bir şekilde tahsilatlarınızı yapılabilir.
E-Tahsilat Sistemini Kimler Kullanabilir ?
Yukarıda da iletmiş olduğumuz üzere dijital ortamda yapılan tahsilat işlemlerine e-tahsilat denir. Şimdi sizlere bu sisteme kimlerin başvurup kullanabileceğinden bahsedelim. Profesyonel bir ödeme sistemi olan e-tahsilat sistemini; KOBİLER, dernekler, üniversiteler, kurumsal kimliğe sahip olan firmalar ve bütün kurum ve kuruluşlar kullanabilir. Sanal pos kurulumu gerçekleştirildikten sonra e-tahsilat sistemini kullanılmaya başlayabilirsiniz.

imzapos

Saha teknolojileriyle işinizi güçlendirin.

img

Android Pos

VUK 507 - 509 "Vergi usul Kanunu" Tebliğine Uygun.

img

Portal ile Bayi, Alt Bayi

Online tahsilat, Sanal Pos hizmetleri.

img

iStart Pay İle

Kapalı & Açık Devre, Kurumsal Bireysel Hesap Yönetimi.

img

Ön Ödemeli

iStart Pay'le Harcadıkça Kazandıran Card.

img

iSoft Shop E-ticaret

E-Ticaret Sistemleri B2B, B2C, C2C İş modelleriyle.

img

PF Ödeme Kuruluşları

Lisans Alacak Kurumlar İçin Yazılım Çözümleri

img

İmzaPOS, White Label İle Kendi Hikayenizi Oluşturun.

img

Sanal Pos ile Online

Siz işinize odaklanın, tahsilatı bize bırakın.

img

İşiniz İçin Finansal

İşlemlerinizi içim tek bir raporlama ekranı.

img

Hesap Hareketleri

Tüm Banka hareketleriniz Tek Bir Ekranda Toplayın.

img

Her Noktadan Erişim, Tek Noktadan Yönetim.

İMZA POS I SANAL POS

Hizmet Kapsamı

Tahsilatlarınızı İmzapos'un ödeme yazılımlarıyla tamamlayın. SMS ve E-posta ile link göndererek, API entegrasyonuyla, ortak ödeme sayfasından, ihtiyacınıza göre banka ve kredi kartlarından ödeme alabilirsiniz.

Başarı Hikayenizi
Birlikte Oluşturalım

Hazır e-ticaret modüllerimizle ödeme almaya hemen başlayın!iSoft Shop, WordPress, WooCommerce, OpenCart, PrestaShop ve Magento gibi en çok kullanılan hazır e-ticaret siteleri için hazırladığımız ödeme modüllerini kullanmak için İMZAPOS’a

Ödeme Teknolojileri Merkezi

Hızlı Başvuru

CAPTCHA image
Çalışma Saatleri: Hafta içi , 09:30-18:30
© Copyright 2012- 2025 Tüm Hakları Saklıdır.