E-Dönüşüm Hizmetleri

E-İrsaliye Hizmeti

E-İrsaliye Hizmeti VUK 213 Sayılı kanun gereği irsaliyede yer alabilecek bilgileri içeren, kağıt irsaliye ile aynı nitelikte olan ve kağıt irsaliye yerine geçen standartları GİB tarafından belirlenmiş, satıcı ile alıcının kapalı bir sistemde elektronik olarak gönderdiği bir belgedir.

Uygulamaya geçiş 1 Ocak 2018 tarihinde başlayacak olup kapsama girenler.

e- Fatura uygulamasından yararlanma iznine sahip olan, Tebliğde açıklanan usul ve esaslara uygun olarak, e- İrsaliye düzenleyebilme ve iletebilme konusunda gerekli hazırlıklarını tamamlamış olan mükelleflerdir.
img
0,85 ₺
1 Adet Kontör
Fiyat Kampanyası

24 +

İlde E-Dönüşüm Ana Bayimizle

25 +

Saha Personeliyle

1250

Aktif Müşterimizle Hizmetinizdeyiz.

E-İrsaliye Uygulaması Ve

Uygulamaya Geçiş Süreci!

Hukuki olarak kâğıt sevk irsaliyesiyle aynı niteliklere sahip elektronik belgedir.

E-İrsaliyenin Özellikleri Nelerdir?
e-İrsaliye uygulaması kullanmaya başlayan işletmeler önce e- Faturayı düzenleyip daha sonra kağıt irsaliye tiplerinden (sevk ve taşıma irsaliye) biri olan sevk irsaliyelerini dijital ortamda düzenleyerek mali mühürleri ile onaylayıp kendisi de e-irsaliye mükellefi olan alıcıya ulaştıracaktır.e-İrsaliye uygulamasından yararlanan mükellefler, e-İrsaliye uygulamasına kayıtlı olmayanlara da sevk irsaliyesini, e-İrsaliye olarak düzenleyecek olup, alıcılarının talebine göre elektronik veya kağıt ortamda teslim edebileceklerdir.e-İrsaliyenin bir nüshası olan taşıma irsaliyeleri ise eskiden olduğu gibi matbu olarak araçlarda bulundurulmaya devam edecektir.
E-İrsaliyenin Avantajları Nelerdir?
Matbu irsaliye hazırlamak zorunda olmadığınız için zamandan kazanacaksınız. Kağıt irsaliyenin basımı, onayı, kargosu harcanan zaman ve maliyeti minimuma indireceksiniz.Kaybolma riski ve yeniden gönderim maliyetlerine katılamayacaksınız.e-irsaliye ile alıcıya anında bilgi ulaşırken kabul, red, iade süreçlerinde hızlı mutabakat sağlayacaksınız.e-irsaliye ile 10 yıl süreyle dijital ortamda saklandığından veriye hızlı erişimin yanı sıra arşivlenmesi masraflarınızdan (zaman, depo ve personel) kurtulacaksınız.

e-İrsaliye Hakkındaki Genel SorularMalın fiili sevkinden önce düzenlenmesi ve GİB sistemine iletilmesi, malın fiili olarak sevki için yeterli olacaktır.

Henüz alıcısı belli olmayan ve malın fiili sevki sırasında muhtelif müşteriler adına kağıt ortamda irsaliye düzenlenmesi ve malın asıl muhatabına teslimi sırasında düzenlenecek olan e-İrsaliyeler haricinde, depolar arası dahili sevkiyatta düzenlenen irsaliyeler elektronik ortamda düzenlenebilecektir.
Geçmenin Maliyeti Nedir?
e-İrsaliye bilindiği üzere mükellef olan işletmeleri; yazdırma, kargolama, arşivleme ve kaybolma durumunda yenisini gönderme gibi bir çok iş sürecinden kurtarmaktadır.Bu durumda da ciddi bir zaman, para ve iş gücü tasarrufu sağlanmaktadır.
Hangi Yöntemlerle Kesilebilir?
Mükellefler e-irsaliyeyi; kendi bilgi işlem sistemlerini Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sistemine entegre ederek veya GİB’in Portalı aracılığıyla veya özel entegratörlerin bilgi işlem sistemleri aracılığıyla uygulayacaklardır.Özel entegratöre başvuranların, ayrıca GİB’e başvurması gerekmemektedir.
Arşivleme Ve İbraz!
e-İrsaliye izni alan mükellefler, oluşturdukları e-İrsaliyelerini ve yanıtlarını, birbirleriyle ilişkili şekilde, mevzuatta öngörülmüş süreler dahilinde muhafaza ve istenildiğinde ibraz etmekle yükümlüdür.Daha çok “sevk irsaliyesi” yerine geçmektedir, malı teslim alan alıcıya iletilecektir. Şoför ve rotasyon bilgisi taşıyan “taşıma irsaliyesi” yine, kağıt çıktı olarak alınıp, araçta bulundurulacaktır.Malın taşıta yüklenip, sevkiyatın başlamasından itibaren, araçta e-İrsaliyenin bir örnek kâğıt çıktısının bulundurulması ya da elektronik olarak görüntülenmesinin sağlanması zorunlu olmaktadır.Araçta bulunan e-İrsaliyenin kâğıt çıktısı üzerinde; ıslak imza ya da kaşe bulunması, kâğıt çıktının alıcıya verilip imzalatılması, malların alıcıya tesliminden sonra muhafaza veya ibrazı gibi süreçler zorunlu değildir. Ama kağıt olarak ta bulunabilir.
Gönderme – Alma Nasıl Yapılır?
Bilindiği üzere, e-İrsaliye, e-Fatura’dan bağımsızdır ve e-İrsaliye gönderebilmek için önce e-Fatura düzenlenip, gönderilmelidir. e-İrsaliyenin, GİB e-İrsaliye Uygulamasına İlişkin Teknik Kılavuzda yer alan format ve standartlara göre, elektronik ortamda, elektronik sertifika ile imzalanarak düzenlenmesi, alıcısına iletilmesi, muhafaza ve ibraz edilmesi esas olmaktadır.e-İrsaliyelerde, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sisteminden sorgulanması, doğrulanması ve görüntülenmesi için karekod veya barkod, e-Faturanın tarih ve belge numarası zorunlu olacaktır. e-fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcı da olabilir tabi.e-İrsaliye, malın filli sevkinden önce düzenlenerek, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in sistemi üzerinden alıcısına iletilmektedir. Satıcının düzenlediği ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) üzerinden alıcısına iletilen e-İrsaliye, alıcı tarafından kabul/red edilebilecektir. Kendisine e-İrsaliye düzenlenen alıcı mükellefler, istemeleri halinde; e-İrsaliye belgesine konu mallara ilişkin olarak ne kadarlık kısmının teslim alındığını/kabul edildiğini, teslim alınmayan mallara ilişkin olarak, kabul edilmeyen mal miktarını ve nedenini uygulama üzerinden e-İrsaliye yanıtı ile e-İrsaliye belgesini düzenleyene iletilebilmektedir.
İMZA BOX Portal İle İşlemleriniz Daha Kolay!
e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2018 veya izleyen hesap dönemlerinin brüt satış hasılatı 25 milyon TL ve üzeri olan mükellefler.Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli I sayılı listedeki mallara ilişkin faaliyetleri nedeniyle EPDK’ndan lisans alan mükellefler.Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli III sayılı listedeki malların imal, inşa, ithalini ve ana bayi/distribütör şeklinde pazarlanmasını gerçekleştiren mükellefler.Maden Kanunu kapsamındaki düzenlenen işletme ruhsatı/sertifikası sahipleri ve işletme ruhsatı/sertifikası sahipleri ile yaptıkları sözleşmeye istinaden maden üretim faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel kişi mükellefler Şeker Kanununun 2. Maddesinin e bendinde yer verilen şekerin imalini gerçekleştiren mükellefler.Tarım ve Orman Bakanlığınca gübre üretim ve tüketiminin kayıt altına alınmasına yönelik oluşturulan Gübre Takip Sistemine kayıtlı kullanıcılar.e-fatura uygulamasına kayıtlı bulunan mükelleflerden demir ve çelik (GTİP:72) ile demir veya çelikten eşyaların (GTİP:73) imali, ithal ve ihracı faaliyetinde bulunan mükellefler 01.07.2020 tarihinden itibaren,Komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticaretiyle iştigal eden mükellefler 1.1.2020 tarihinden itibaren e-İrsaliye uygulamasına geçmek zorundadır.e-İrsaliye uygulamasından yararlanan mükellefler, e-İrsaliye uygulamasına kayıtlı olmayanlara da sevk irsaliyesini, e-İrsaliye olarak düzenlenecek olup, alıcılarının talebine göre elektronik veya kağıt ortamda teslim edebileceklerdir.e-Arşiv faturasını irsaliye yerine kullananlar e-İrsaliye’ye geçtiğinde, bu durumda alıcı e-İrsaliye kullanıcısı değilse, sadece e-Arşiv faturası düzenlenerek mevcut sürece devam edilecektir.Eğer, alıcı da e-İrsaliye kullanıcısı ise, e-Arşiv fatura dışında mutlaka e-İrsaliye de düzenlenmelidir.

İMZA POS E-Tahsilat Sistemine Detaylı Bakış

Üye İş Yeri
“Mevcut olan teknolojide, en güvenilir ödeme alma yöntemleri E-tahsilat sistemidir. Kullanaıcılar da bunun farkında olarak artık klasik alışveriş sisteminden, elektronik alışverişe doğru yönelmeye başlıyor.”
E-tahsilat Avantajları Nelerdir?
“Kredi kartlarından ister tek çekim ister taksitli çekim yapılabiliyor. Yine periyodik ve diğer çekim türleri de ayrıcalık olarak sunuluyor.” E-tahsilat sistemini kullanan firmalar aşağıda yer alan avantajların tümüne sahip olabiliyor.

E-tahsilatta işlem başına ücretler yani bir diğer ismiyle komisyon oranları kesildikten imzapos’un çalışma modellerine göre 4’e ayrılır. Ertesi gün, Haftalık, 15 Günlük ve 30 Gün içerisinde hesabınıza aktarım sağlanır. Yani bu süreç en fazla 30 günle sınırlıdır.

“E-tahsilat ile alıcınızdan tahsil edebileceğiniz yöntemler şu şekilde sıralanabilir.”

E-tahsilat ile Türkiye’de yer alan tüm bankaların sanal posları web siteye entegre edilebilir.Alınan ödemeler, firmanızın sanal POS’unun bağlı bulunduğu hesaba aktarılıyor.imzapos’a Özel panel sayesinde bugüne kadar ne kadar ödeme alınmış, periyodik olarak alınan ödemeler ne kadar gibi tüm bilgilere erişim sağlanabiliyor.Aşırı zaman kayıpları bu sistemler sayesinde ortadan kalkıyor.
Kredi Kartı: 16 haneli kod, ad soyad ve diğer kredi kartı bilgileri girilerek alınır. İşlem banka tarafından onaylanır.
Banka Kartı: Tıpkı kredi kartı gibidir. Ancak bu banka hesabındaki parayı tahsil eder.
Havale: Alıcının sizin banka hesabına havale yöntemiyle ödeme yapması yöntemidir.
EFT: Havale yöntemi gibidir. Ancak EFT işleminde bankalar farklı olur.
Sanal Kredi Kartı: 16 haneli kodlardan oluşan sanal kredi kartları, E-tahsilat sisteminin vazgeçilmezleri arasındadır. Tek kullanımlık olduğundan, oldukça güvenli bir sistemdir.
E-tahsilatla E-Ticaret Nasıl Yapılır?
E-tahsilat, internet üzerinden ödeme alabilme yöntemlerinin tümüdür. Yani bir diğer ismiyle online ödeme biçiminin, E-ticaret veya kişisel siteye entegre edilerek, talep eden müşterilerden ödeme alma yöntemidir. Elektronik tahsilat yapabilme biçimidir. Yani kullanıcılardan dijital ortamda ödeme almaya olanak sağlayan, sistemler bütünüdür.
Mobil Ödeme ?
Telefon numarası aracılığıyla yapılan bu ödeme şekli, pek çok işletme tarafından tercih ediliyor.Avantajları:Pos cihazı kullanılmasına gerek kalmadan işlem yapmaya olanak tanır.Zamandan tasarruf yapılmasını sağlar.Güvenli bir şekilde tahsilatlarınızı yapılabilir.
E-Tahsilat Sistemini Kimler Kullanabilir ?
Yukarıda da iletmiş olduğumuz üzere dijital ortamda yapılan tahsilat işlemlerine e-tahsilat denir. Şimdi sizlere bu sisteme kimlerin başvurup kullanabileceğinden bahsedelim. Profesyonel bir ödeme sistemi olan e-tahsilat sistemini; KOBİLER, dernekler, üniversiteler, kurumsal kimliğe sahip olan firmalar ve bütün kurum ve kuruluşlar kullanabilir. Sanal pos kurulumu gerçekleştirildikten sonra e-tahsilat sistemini kullanılmaya başlayabilirsiniz.

imzapos

Saha teknolojileriyle işinizi güçlendirin.

img

Android Pos

VUK 507 - 509 "Vergi usul Kanunu" Tebliğine Uygun.

img

Portal ile Bayi, Alt Bayi

Online tahsilat, Sanal Pos hizmetleri.

img

iStart Pay İle

Kapalı & Açık Devre, Kurumsal Bireysel Hesap Yönetimi.

img

Ön Ödemeli

iStart Pay'le Harcadıkça Kazandıran Card.

img

iSoft Shop E-ticaret

E-Ticaret Sistemleri B2B, B2C, C2C İş modelleriyle.

img

PF Ödeme Kuruluşları

Lisans Alacak Kurumlar İçin Yazılım Çözümleri

img

İmzaPOS, White Label İle Kendi Hikayenizi Oluşturun.

img

Sanal Pos ile Online

Siz işinize odaklanın, tahsilatı bize bırakın.

img

İşiniz İçin Finansal

İşlemlerinizi içim tek bir raporlama ekranı.

img

Hesap Hareketleri

Tüm Banka hareketleriniz Tek Bir Ekranda Toplayın.

img

Her Noktadan Erişim, Tek Noktadan Yönetim.

İMZA POS I SANAL POS

Hizmet Kapsamı

Tahsilatlarınızı İmzapos'un ödeme yazılımlarıyla tamamlayın. SMS ve E-posta ile link göndererek, API entegrasyonuyla, ortak ödeme sayfasından, ihtiyacınıza göre banka ve kredi kartlarından ödeme alabilirsiniz.

Başarı Hikayenizi
Birlikte Oluşturalım

Hazır e-ticaret modüllerimizle ödeme almaya hemen başlayın!iSoft Shop, WordPress, WooCommerce, OpenCart, PrestaShop ve Magento gibi en çok kullanılan hazır e-ticaret siteleri için hazırladığımız ödeme modüllerini kullanmak için İMZAPOS’a

Ödeme Teknolojileri Merkezi

Hızlı Başvuru

CAPTCHA image
Çalışma Saatleri: Hafta içi , 09:30-18:30
© Copyright 2012- 2025 Tüm Hakları Saklıdır.